Grilování může být i zdravější
Když se řekne léto, hned se mi vybaví hřejivé slunce, letní šatičky, projíždky na kolách a zahradní grilování. Je to krásné období, kdy máme více času na naše osobní aktivity, protože je dlouho do večera ještě světlo a tudíž se nám přirozeně nechce jít ani spát.
O letních víkendech rádi grilujeme u tety na zahradě. Každý rok jsme grilovali na klasickém grilu s roštem, ale nedávno jsme objevili gril s lávovým kamenem od české firmy Grilmen.cz. Grilované maso na kameni zůstává stále šťavnaté a jen tak se nepřipálí. Navíc se dá na kameni grilovat i zelenina (brambory, cukety, lilek atd.) a houby, což je velmi praktické.
Další velkou výhodou je údržba grilu. Vzpomínám si, že jsme museli mřížku vždycky složitě čistit od zbytků masa. Častokrát to moc nešlo, a tak tam zbytky zůstaly do dalšího grilování. Oproti tomu na grilovací kámen stačí škrabka, kterou lze snadno odstranit zbytky grilovaných dobrot a ubrouskem pak kámen dočistit. Naprosto geniální. Mňam !