Domácí tekuté pochutiny
Domácí fermentáda
Příprava: 5 minut
Vaření: 0 minut
Porce: 4
Ingredience
- wugi - vodní kefírové kultury
- 6 lžiček cukru
- 1l přefiltrované vody
- 1 hrst lyofilizovaného ovoce (maliny, jahody, ostružiny, ...)
Postup
Všechny ingredience smícháme v uzavíratelné nádobě a necháme stát 48 hodin na kuchyňské lince. Během této doby se kultury probudí a začne proces fermentace.
Po 48 hodinách fermentádu slijeme a můžeme ihned konzumovat. Pokud si necháme 200 ml, tak můžeme vyrobit další litr fermentády. Stačí když k 200 ml přilijeme vodu, přidáme opět cukr a ovoce a po 24 hodinách máme opět hotovo. Takto můžeme opakovat klidně i 10x.
#mňam
Domácí třešňový likér
Příprava: 5 minut
Vaření. 0 minut
Porcí: hodně :-)
Ingredience
- 1 kg třešní
- 1l vodky
- 250 ml rumu
- 4 celé skořice
- 10 ks hřebíčků
- 1 ks citronové kůry
- 500 g cukru
Postup
Všechny ingredience dáme do velké uzavíratelné nádoby a zamícháme. Necháme stát na tmavém místě 3 týdny, občas promícháme a poté slijeme. Vznikne nám skvělý třešňový likér. Třešně se dají následně použít na dezert, na zmrzlinu, obalit čokoládou a nechat ztuhnout v mrazáku, ...Fantazii se meze nekladou
Tak nazdraví !